Nieuwbouwhuis kopen De Boterlinie

Heb jij interesse in een van de koophuizen in De Boterlinie? Meld je dan aan. Zodra er meer bekend is over de verkoop, ontvang je een e-mail.

Een huis kopen in 5 stappen

Een nieuwbouwhuis kopen is best bijzonder: je koopt je toekomstige thuis op basis van tekeningen. En dan? Hieronder lichten we de 5 stappen in het kopen van een nieuwbouwhuis toe. Het rode kader toont waar in welke fase De Boterlinie nu is.

1. Interesse tonen

Heb je interesse in nieuwbouwlocatie De Boterlinie? Laat het weten via het aanmeldformulier. Je ontvangt een e-mail met inloggegevens voor je persoonlijke account op deze site. Daarin geef je straks ook je favoriete bouwnummer(s) door.

2. Woonwensen doorgeven

Zie jij jezelf al wonen in De Boterlinie? In de enquête geef je je woonwensen door aan ons. Komt een woonwens vaker voor bij geïnteresseerden, dan passen wij het plan hier mogelijk nog op aan.  
Naar verwachting vragen we je begin 2023 om in je persoonlijke account het bouwnummer (of de bouwnummers) van je voorkeur door te geven. Hiermee zit je nog nergens aan vast. Op de kavelkaart, onder het tabje woningen, vind je vanaf dat moment de bouwnummers met alle details.  

 

3. Inschrijven voor de officiƫle verkoop

Bij de officiële start verkoop is alle woning- en planinformatie digitaal beschikbaar (tekeningen, prijzen en meer). Tijdens een informatiedag of via de chat kun je nog vragen stellen over deze informatie. (Kun je niet bij de start verkoop zijn? Geen probleem. Alle informatie is online gepubliceerd en ook de kans op toewijzing blijft hetzelfde.)

Nu kun jij je ook inschrijven als gegadigde voor een woning. Dat doe je digitaal, via jouw account op deze site. Bij je inschrijving willen we van jou ontvangen:

•    NAW-gegevens van jezelf en eventuele partner
•    Werksituatie (soort contract) en bruto jaarlijks inkomen (je hoeft geen loonstrookje of jaaropgave te uploaden)
•    Eventuele voorwaarden
•    Huidige woonsituatie, eventuele omvang hypotheek en geschatte verkoopwaarde huidige woning
•    Spaargeld/eigen vermogen
•    Kredieten/financiële verplichtingen/lening
•    Voorkeur bouwnummer(s)

Deze gegevens gebruiken we uitsluitend om het toewijzingsproces te stroomlijnen en om te voorkomen dat mensen een woning toegewezen krijgen die ze niet kunnen financieren. Wat privacy betreft zijn wij uiteraard gebonden aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Als jij je uitschrijft via jouw persoonlijke dashboard (dat kan op elk moment), dan worden je gegevens automatisch gewist. Daarnaast kun je ons te allen tijde verzoeken jouw gegevens direct te vernietigen.
Na de inschrijfperiode worden de bouwnummers toegewezen. Een toegewezen woning geeft je een optie tot kopen. Je hebt twee weken bedenktijd voordat je een koop-/aannemingsovereenkomst ondertekent. Wie niet direct een woning toegewezen krijgt, is automatisch reservekandidaat. Wanneer er alsnog een woning van jouw voorkeur beschikbaar komt, nemen we contact met je op.

4. Je ideale woning samenstellen

Na het ondertekenen van de koop-/aanneemovereenkomst kijk je samen met onze woonconsulent naar de ruwbouwopties en meer- of minderwerk. Je geeft onder andere aan of je je sanitair en keuken gaat samenstellen bij een door ons geselecteerde partij (namen volgen nog) of dat je het huis casco opgeleverd wilt krijgen. Deze keuzes maak je al op tijd, vóórdat de bouw start, omdat een deel van de bouw wordt voorbereid in onze fabriek.

5. Start bouw

In deze vijfde en laatste stap gaan alle bouwtekeningen naar de fabriek. Hierin zijn jouw keuzes ook verwerkt. En dan start de bouw officieel. Op naar jouw prachtige nieuwe droomwoning!