18 Stadsvilla’s
Vroeger stond in bijna elk dorp een sobere en tegelijkertijd gedetailleerde bakstenen zuivelfabriek. Ook in Roden. De Stadsvilla’s zijn gebaseerd op deze dorpsindustriële architectuur. Binnen de woonblokken herken je de individuele woningen – elke woning is uniek. In de gevel ontdek je verschillende maten en verhoudingen, horizontale lateien, luifels en ritmisch geplaatste vensters.

5 Verandawoningen
Aan de groene omgeving achter de linie aan de Kanaalstraat liggen meer gezinswoningen. Hier hangt de sfeer van het wonen aan de brink, met een veranda aan een groen en glooiend Drents landschap waarin altijd wel iets nieuws te ontdekken valt.

9 Luxe levensloopgeschikte terraswoningen
(enkelen uitgevoerd als twee-onder-één-kapwoning)
Aan de groene omgeving achter de linie aan de Kanaalstraat liggen de compactere woonblokken. Hier proef je de sfeer van het wonen aan de brink, met een riant terras aan een bloemrijk landschap waarin altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Ook vanuit de woonkamer en keuken kijk je hierop uit. De begane grond heeft een slaapkamer en badkamer, wat de woningen uitermate geschikt maakt voor senioren. Boven zijn nog twee kamers voor eventuele logés.

4 Levensloopgeschikte woningen
Twee van de levensloopgeschikte woningen liggen aan de Kanaalstraat, twee liggen in dieper in het plan, aan het landschap. Wonen, baden en slapen zijn hier op de begane grond. Op de verdieping is een hobby- en logeerkamer.

Woningtypen